Har du god helse?

CrossFit og kampsport handler for mange om trening for å få bedre helse. Men hva legger vi i det, og hva kan vi på BBGym gjøre for å hjelpe deg?

I CrossFit forklare vi ofte dette som en skala fra “Sickness – Wellness – Fitness”, men hva legger vi i dette, og hva betyr det for deg som ønsker å bli i bedre form?

For å starte med en ting. Du trenger ikke være i god form for å begynne å trene CrossFit. Instagram poster av veltrente utøvere uten skjorter er ikke standard CrossFit utøver i dag. CrossFit for helse, slik hovedmålet for CrossFit Bodø er handler om å få overskudd i hverdagen til å gjøre jobben din, leke med barna, kunne gå på turer når man vil, ikke ha ondter i muskel og ledd og å forlenge en kvalitetslevealder.

Vi snakker om fravær av sykdom eller tilstander som kan føre til sykdom, som høyt blodtrykk, overvekt, dårlig utholdenhet, begrenset styrke og mobilitet m.m. Alle disse er ting som vi sier hører hjemme på nederste side av skalaen under “sickness” eller sykdom. Det trenger ikke være sykdom som gjør at du er sykemeldt, men alt som ikke er slik vi er ment å være som individer. Dårlig kondisjon defineres ikke fra behovet du har når du sitter i sofaen, men det du trenger når du skal gå på tur, eller må løpe for å rekke bussen. Høyt blodtrykk begrenser deg kanskje ikke i hverdagen, men det er en skummel tilstand.

Ved å flytte alle disse helsemarkørene i et “sunt” område flytter vi oss til “Wellness” eller et område som definers som fravær av sykdom. Det er her vi kan leve et produktivt og lykkelig liv. Akkurat hva det betyr er individuelt. Vi bruker fysisk trening, bevist kosthold, sunn livsstil, gode sosiale relasjoner og beviste valg for å oppnå dette målet.

“Fitness” er ikke bare fravær av sydom, men et overskudd i hverdagen. En reserve i banken om du vil. For noen er det kunnskapen om at jeg kan løfte masse og løpe lengre en de fleste. For andre er det en kropp som ser bra ut på stranda. Uansett så er Fitness et mål du må jobbe med, men som kan gi deg en sikkerhet både nå og senere i livet.

Våre mål er ikke at alle skal bli konkurransemennesker, men at dere skal vinne i den viktigste konkurransen. Den om et langt og lykkelig liv. Der vil vi gjerne hjelpe dere med det vi kan.

Start here

Book a free intro today so we can learn all about you, your goals and how we can help you reach them
Free Intro
This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out